Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 18. 08:20, kedd | Sport
Forrás: MTI

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

Szlovák bravúrgyőzelem a belgák ellen

A szlovák válogatott a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva 1-0-ra legyőzte az esélyesebb belga csapatot hétfőn Frankfurtban a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első fordulójában.

Európa-bajnokság, 1, forduló, E csoport:

Szlovákia-Belgium 1-0 (1-0)
--------------------------
Frankfurt, v.: Meler (török)
gólszerző: Schranz (7.)
sárga lap: Schranz (41.), illetve Mangala (30.), Tielemans (76.), Lukebakio (85.)

Szlovákia:
---------
Dubravka - Pekarík, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (Obert, 94.) - Schranz (Duris, 81.), Bozenik (Strelec, 70.), Haraslín (Soslov, 70.)

Belgium:
-------
Casteels - Castagne, Debast, Faes, Carrasco (Lukebakio, 84.) - Mangala (Bakayoko, 58.), Onana - Trossard (Tielemans, 75.), De Bruyne, Doku (Openda, 84.) - Lukaku

I. félidő:
---------
7. perc: Nagy belga védelmi hiba után Kucka tízméteres lövését még hárította Casteels, de Schranz közeli ismétlésével szemben már tehetetlen volt (1-0).

A két gárda első egymás elleni tétmérkőzésén az Európa-bajnokság egyik favoritjaként emlegetett belgák lendületes támadásokkal kezdtek, egy hatalmas védelmi hibát kihasználva mégis a szlovákok kerültek előnybe. Ezután kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán enyhe belga mezőnyfölénnyel, de Domenico Tedesco csapatának - amely harmadik a világranglistán - akcióiból hiányzott az átütőerő. A szlovák kontrák ígéretesebbek voltak, Kucka remek kapáslövését épphogy kitornázta Casteels, majd a belga gólrekorder Lukaku hagyott ki óriási helyzetet.

Térfélcsere után Lukaku gólját les miatt érvénytelenítették, majd Trossard 17 méteres lövését védte Dubravka. Egyre jobban beszorultak Francesco Calzona kapitány tanítványai, Hancko a gólvonalról mentett, a szlovák kontrák csak elvétve jutottak el a belga kapuig. A hajrában ismét többet birtokolták a labdát a hősiesen védekező közép-európaiak, a 86. percben Lukaku már két érvénytelen gólnál tartott. A szlovák bravúr értékét növeli, hogy a belga csapat 15 meccses veretlenségi sorozattal érkezett meg az Eb-re, ebből tíz alkalommal gólt sem kapott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 26. 07:44, szerda | Sport

Egymás elleni döntetlennel jutott tovább Anglia és Szlovénia

A mieinket azonban nehéz helyzetbe hozta ez az eredmény.

2024. Június 26. 07:42, szerda | Sport

A lengyelek elleni döntetlennel csoportmásodikak a franciák

2024. Június 26. 07:25, szerda | Sport

Legyőzték a hollandokat, ezzel csoportelsők az osztrákok

Az osztrák válogatott 3-2-re legyőzte a holland csapatot kedden a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának utolsó, harmadik fordulójában Berlinben, ezzel az első helyen zárt a kvartettben.

2024. Június 25. 07:45, kedd | Sport

A 98. percben szerzett góllal jutottak tovább az olaszok, ezzel nekünk is segítettek

A címvédő Olaszország nyolcaddöntőbe jutott a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon, mivel 1-1-es döntetlent játszott Horvátországgal hétfőn a csoportkör harmadik fordulójában, ezzel a B csoport második helyén végzett.