Városlista
2024. október 6, vasárnap - Renáta

Hírek

2024. Október 05. 20:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Magyar Péter a »propagandamédia« termékeinek bojkottjára szólított fel

Magyar Péter a »propagandamédia« termékeinek bojkottjára szólított fel

A Tisza Párt elnöke azt kérte a jelenlévőktől, hogy bojkottálják az MTVA mellett a többi között a Hír TV, a TV2, az Origo, a Magyar Nemzet, a Metropol, az Index és a \"rogáni propaganda\" valamennyi \"csápját\".

Beszédében a "propagandagyár" megszüntetését, valódi, objektív közszolgálati hírszolgáltatást és azt követelte, hogy az M1 aktuális csatorna élő adásban számoljon be a demonstrációról, vagy ha ezt elmulasztották, akkor felvételről, vágatlan formában adják le az ott történteket.

A pártelnök ugyancsak követelte Papp Dánielnek az MTVA vezetőjének elbocsátását, a Nemzeti Média-és Hírközlési Hatóság tagjainak felmentését, valamint jogi szabályozás kialakítását a "hazugságot terjesztő sajtótermékek" elrettentésére.

A politikus szerint ami közszolgálatiság néven zajlik az MTVA-ban az "világbotrány". Adolf Hitler tanácsát idézte, miszerint "ismételj egy hazugságot sokszor és azt fogják hinni, hogy az az igazság" megjegyezte, hogy ezen az elven működik a propagandamédia.

"Elfogyott a türelem, eljött a szembenézés ideje" - fogalmazott, majd felidézte: nem véletlen, hogy a 48-as ifjak először nyomdába mentek, hogy kinyomtassák a 12 pontot és 1956-ban is a rádióhoz vonultak a tüntetők, mert a média hatalom, amivel lehet élni, de vissza is lehet élni.

Szerinte még a kádári diktatúrában is születtek értelmes tévéműsorok, ám mára oda jutott a közmédia, hogy nem csak magyarul, hanem oroszul és kínai nyelven is sugározza a hazugságot.

Hogy lehet, hogy a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét 210 nap után sem engedik be a közmédiába? - tette fel a kérdést.

Felidézte, hogy még a pártállami televízióban is közvetítették Orbán Viktor beszédét és a Gyurcsány-kormány alatt is beszámoltak az akkori TV székház előtt történtekről.

Létezik propagandaminisztérium, ám nincs egészségügyi, oktatási és környezetvédelmi minisztérium; a köztelevízió nem számol be arról, hogy az állam 650 milliárd forintért, túlárazottan vesz irodaházakat a miniszterelnök vejétől és a miniszterelnök apja gazdagodik a Belgrád-Budapest vasút építésén, illetve a miniszterelnök 6,5 millió forintra emelte saját fizetését - sorolta.

Közlése szerint a következő országgyűlési választáson térdre kell kényszeríteni a "nemzeti együttbűnözés rendszerét" és a szombati demonstráció csak az első lépés, hogy tégláról téglára lebontsák a propaganda és a "NER korhadt intézményét".

Ha a Tisza Párt felhatalmazást kap a kormányalakításra - folytatta - akkor felszámolják a korrupciót; Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez; 27 százalékról 5 százalékra csökkentik az egészséges élelmiszerek áfáját és hazahozzák Brüsszelből a magyaroknak járó 8 ezermilliárd forintot - mondta.

Úgy vélte, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója nyilatkozatával kormányzati szintre emelte a hazaárulást és meggyalázta az 56-os hősök emlékét, amikor azt mondta, hogy Magyarország nem védekezett volna egy orosz támadással szemben.

Majd elmondta Dobó István várkapitány esküjét, amelyben megfogadja, hogy az utolsó csepp véréig megvédi a várat.

Hadházy Ákos országgyűlési képviselő arról beszélt, akkor érhető el a "hazugsággyár"felszámolása, ha elegen követelik. Ha a hatalom látja, hogy nem nyugszunk addig amíg a "hírhamisító" nem mond le és nem tiltják be a kormánypropagandát - mondta. "Ha a mai figyelmeztetés nem elég erős, lesz erősebb!" - fogalmazott.

Tarr Zoltán a Tisza Párt európai parlamenti képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a polgárok hiteles és objektív tájékoztatását nyújtó közszolgálati média a demokrácia alappillére, és ha az sérül akkor a demokrácia sérül.

Úgy vélte, Orbán Balázsnak, a miniszterelnök politikai igazgatójának a kijelentése az ország szuverenitását fenyegető legnagyobb veszély. Eközben a Szuverenitásvédelmi Hivatal, a"pártállam gumibotja" a független sajtót vegzálja - mondta.

A demonstráción felszólalt még Nagy Ervin színművész, Bruti (Tóth Imre) és Nagy Bandó András humoristák, Nagy Navarro Balázs és Incze Zsuzsa, az MTVA egykori szerkesztői, valamint videó-bejátszásban a párt külföldön élő magyar támogatói is hozzászóltak.

A demonstráció végén Magyar Péter azzal a követeléssel indult el az MTVA székházába, hogy a televízió élő adásában olvassa fel 16 pontot. Néhány perc elteltével a demonstrálókkal azt közölte, hogy az MTVA vezetősége részéről olyan választ kapott, hogy erre nincs lehetőség, de a közmédia a demonstrációról hírműsoraiban beszámol, illetve bármikor szívesen látják a televízió, illetve a rádió műsoraiba az ellenzéki pártok képviselőit.

A Tisza Párt elnöke felolvasta az MTVA ezzel kapcsolatos közleményét, majd ismertette a közmédia működését érintő 16 pontból álló követelését.

A rendezvény végén konfettizáport zúdítottak az MTVA székházának bejárata elé, majd Magyar Péter felszólítására a demonstrálók élőlánccal próbálták körbe venni a közmédia épületét.

Az ellenzéki politikus ezután jelezte, hogy az október 23-i nemzeti ünnepen a Bem szoborhoz várja híveit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 06. 10:40, vasárnap | Belföld

Volánbusz: utolsó fázisához ért a kártyaterminálok telepítése a járműveken

Várhatóan az ősz végig lezárul a POS-terminálok telepítése a Volánbusz járművein, így hamarosan már az összes helyközi járatukon lehet majd fizetni bankkártyával vagy okoseszközzel - közölte a vállalat szombaton az MTI-vel.

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

A közmédia visszautasítja Magyar Péterék követeléseit

2024. Október 06. 10:36, vasárnap | Belföld

Aradi vértanúk - Felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadás mellett ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, vasárnap reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

2024. Október 06. 10:35, vasárnap | Belföld

Íme az ötöslottó nyerőszámai