Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 21. 10:57, hétfő | Helyi
Forrás: OnlinePécs

Színház az egész világ, de főleg Pécs! - POSzt, első nap

Színház az egész világ, de főleg Pécs! - POSzt, első nap

Már nincs egészen három hét az egész várost felforgató színházi találkozó kezdetéig. Nézzük csak, mi is vár ránk június 7-étől?

A 2012-es POSzT egy zenés felvonulással veszi kezdetét: az 50 éves Bóbita Bábszínház és a Pécsi Ércbányász Koncert-fúvószenekar zeneszóval kísérve veszi majd birtokba a Színház teret, ahol a helyi és országos hatalom képviseletében 
a fesztivált köszönti Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata
 és az Emberi Erőforrások Minisztériuma
. A POSzT-ot Cserhalmi György Kossuth díjas színész fogja megnyitni, aki egyben a fesztivál díszvendége is.

Már a megnyitó estéjén olyan örök klasszikusok szórakoztatják a nagyérdeműt, mint az Értelem és érzelem, amelnyek ezúttal egy igazán rendhagyó, "filmszerű" változata kerül a pécsi Nagyszínház színpadára.

Ugyanezen a naponk, tehát június 7-e csütörtökön megnyitja a kapuit a Király u. 9. is, ami évtizedeken keresztül adott otthont a Kilenc Király Gyermekkönyvtárnak. Az intézmény felújítva, Belvárosi Könyvtár elnevezéssel újra várja könyvszerető látogatóit. A POSzT alatt a könyvtár és terei naponta „király” programokkal várják a látogatókat. A Király utca 9. környékének hangulata a Pannon Klassz Közösség Kulturális Klaszter és a Flaszter Társulat meglepetés-akciói nyomán időnként átalakul majd.

A Kamaraszínházban a Koccanás című előadást lehet megtekinteni, a Széchenyi téren pedig a Magyar Teátrum Sátornál lehet egy izgalmas estét eltölteni, Balázs Csongor zenéjét hallgatva és a fényjátékban gyönyörködve.

És mindez még csak az első nap!

Címkék: pécs, POSZT, színház

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.